Gumywebshop.sk - Google Ads kampányok

Gumywebshop - PPC kampány

Gumywebshop.sk

A PNEUNET kft. gumiabroncsok értékesítésével foglalkozó vállalkozás, amely mögött több, mint 20 éves szakértelem rejlik.

A termékeiket offline és online módon is értékesítik.

Online webáruház: gumywebshop.sk

Együttműködés kezdete: 2019

Együttműködés célja: a webáruház forgalmának növelése, ROI pozitív Google Ads kampány létrehozása

A FELADATRÓL

Webáruházat üzemeltetni és profitot csinálni belőle pofon egyszerű! Készítesz egy webáruházat, feltöltöd a termékeket, indítasz egy Google Ads kampányt és már kész is!

 

A vásárlók jelentkezni fognak, és neked már csak két dolgod lesz:

1, Csomagolni a termékeket

2, Számolni a hatalmas profitot

 

Jól hangzik, ugye?

 

De sajnos ez nem így van! Erre nagyon jó bizonyíték a Pneunet webáruháza, a gumywebshop.sk.

KEZDJÜK AZ ELEJÉN!

Gábor, a Pneunet kft. tulajdonosa 2019 tavaszán hívott fel. Emlékszem, hogy a telefonbeszélgetésünk során elhangzott tőle egy mondat, miszerint Szlovákiában a Google Ads kampányok valószínű nem működnek, mert már jó párszor próbálkoztak, rengeteg pénzt elköltöttek, de az eredmények elmaradtak.

 

Véleményére nem reagáltam, helyette inkább megegyeztünk egy személyes találkozóban, ahol elmagyarázta és megbeszéltük mik az elvárásaik és a lehetőségeik. Ami nagyon fontos, reális célokat tűzött ki és nem a kifogásokat kereste, hanem a megoldásokat.

Pár nappal később a már meglévő Ads kampányok statisztikája alapján alkottom termékspecifikus kampányokat.

 

Az új keresési kampányok elindítása után látható volt némi javulás, de az ügyfelek viselkedését elemezve észrevettünk egy hibát.

 

Hatalmas, több, mint 90%-os volt a kosárelhagyások aránya. Miután kitaláltunk egy “egyszerű” módszert arra, hogyan tudnánk ezt csökkenteni, az eredmények 30%-al jobbak lettek.

De hasznot termelő Google Ads kampány létrehozása nem egyszerű feladat

A tulajdonos elmondása alapján, Ads kampányoktól még ilyen pozitív eredményeket nem láttak. Viszont a tavaszi kampány, sajnos alulmaradt a várakozásinkhoz képest, nem termelt profitot.

DE A KIFOGÁSOK HELYETT INKÁBB MEGOLDÁSOKBAN GONDOLKOZTUNK

Az őszi szezonra már megérkezett a Google Shopping kampányok lehetősége, illetve próbára tettünk egy szlovák fejlesztésű PPC eszközt, a Bluewinstont.

 

Az őszi kampányt már ROI pozitív kampánynak tudtuk kiértékelni.

 

De nem a fent említett eszközök miatt. Nálunk nem teljesítettek túlzottan jól, ezért az elindításuk után, pár héttel le is állítottuk a futásukat. Nem az eszközökkel volt a baj, inkább mondanám, azt, hogy az ezen eszközökben rejlő lehetőségek nem voltak összeegyeztethetők a Pneunet s.r.o. üzleti stratégiájával.

DE AKKOR, MINEK, KÖSZÖNHETJÜK A SIKERES KAMPÁNYT?

Tömören a közös együttműködésnek.

 

Gáborék több, mint 20 éves tapasztalatának, köszönhetően összeállítottak egy olyan termékpalettát az őszi szezonra, ami a piacon kiemelkedő volt. Ezek után nem kellett más, mint egy jól beállított keresési kampány egy okos remarketing kampánnyal, és az eredmény nem maradt el.

 

Az őszi Google Ads kampányt Gáborék, ROI+ kampánynak könyvelték el.

Gumywebshop - PPC kampány

EREDMÉNY

Ahelyett, hogy leírnám, hány százszoros ROI-t és mennyivel jobb CTR-t ért el a kampány, a PNEUNET Kft. vezetőségének véleménye alapján bíráld el te, saját magad:

Nagyon sok jó tanácsot kaptam az ismerőseimtól a Google Ads-el kapcsolatosan, amelyeket kipróbáltunk mi is természetesen. Viszont rá kellett jönnünk, hogy jobban járunk, ha a kampányokat egy hozzáértő ember indítja el, mivel mi a gumikhoz értünk igazán. Az informatikus kolléga véleménye szerint is a google hirdetések egy külön szakág amely hozzártő személyt igényel aki erre specializálódott és ezt meg is tapsztalhatunk, miután Kriszitánnal elkezdtünk együtt dolgozni és láthatóan jöttek is az eredmények. Csak bízom benne, hogy sok gumis webáruházat azért nem Ő fog kezelni….. 🙂N. Gábor