Belatti - PPC kampányok

Belatti Kft.

A BELATTI Kft. már több, mint 20 éve működő vállalkozás, amely szeglemezes tetőszerkezetek gyártásával foglalkozik.

Jelenleg is több, mint 20 alkalmazottal dolgoznak és Szlovákia mellett Magyarországon is ismerik a nevüket.

Weboldal: belatti.hu; belatti.sk
Együttműködés kezdete: 2018
Együttműködés célja: árajánlatkérések számának növelése, Magyarországon és Szlovákiában

KEZDJÜK AZ ELEJÉN

2018 január közepén kaptam egy e-mailt Ferencz Balázstól, a Belatti Kft. egyik tulajdonosától, amelyben árajánlatot kért tőlem Google Ads kampányok elindítására.

 

Célja a magyarországi és szlovákiai piac megszólítása és tetetőszerkezeteik értékesítése volt.

 

Az első személyes találkozó után elkészítettem árajánlatomat, amit el is fogadtak, így februárban elindult az első Google Ads kampányuk.

PPC kampány

FELHASZNÁLT ESZKÖZÖK

Kezdetben szegmentált Google Ads kampányokat hoztam létre a szlovák és a magyar piacra.

 

Az árajánlatkérések száma, már az első hónapban megugrott, mondhatni pozitív eredményt hozott.

 

Viszont pár hónappal később egy személyes találkozásunk során átvettük az addig kapott adatokat, amiket a Google Analytics rendszerében láttuk. Megnéztük, hogy mik azok a régiók, amik különösen jól teljesítenek és azok számára létrehoztunk 1-1 landing oldat.

 

Ezután a meglévő kampányokat tovább osztottuk és a megfelelő közönséget a megfelelő landing oldalra juttattuk. Ennek köszönhetően az adott területeken közel 60%-kal jobb eredményeket értünk el.

TEGYÜNK EGY KIS KITÉRŐT

A belatti.hu weboldalát a vállalat tulajdonosa alkotta meg egy drag and drop jellegű tartalomkezelő rendszerrel, a WIX-szel.

 

Annak köszönhetően, hogy nem egy egyedi fejlesztésű rendszerrel dolgoztunk, gyakorlatilag napok alatt létre tudtuk hozni a megfelelő landing oldalakat.

 

A gyorsaság mellett van egy másik előnye is az ilyen jellegű rendszereknek: sokkal könnyebb és olcsóbb a velük való munka, mint az egyedi fejlesztéssel.

belatti weboldal wix

Hogyan folytattuk 2019-ben

A 2018-as évet szuper eredményekkel zártuk. Legalábbis én ezt gondoltam.

Emlékszem 2019 január közepén találkoztunk és kiértékeltük az előző évet. Még most is a fülembe cseng az a mondat amikor Ferencz úr, azt mondja:

„Alapjába véve nem volt rossz a 2018-as évünk, de idén 2x ennyi árajánlatot szeretnénk “

belatti analitika

OK, DE HOGY SZEREZTÜNK 240%-KAL TÖBB ÁRAJÁNLATOT

Mivel a specifikus hirdetések már most is jó eredményeket hoztak és további költségkeret emeléssel sem tudtuk volna elérni az újonnan kitűzött célt, ezért általános hirdetésekkel az értékesítési tölcsér „általánosabb“ részeiből kezdünk új ügyfeleket az oldalra terelni.

 

Jellemzően ezek a hirdetések olcsóbb kattintási díjakkal működtek, de ez önmagában kevés volt.

 

Az ügyfelek viselkedését elemezve elkezdtük külön szegmentálni azokat, akik nagy érdeklődést mutattak a BELATTI termékei iránt, de még sem töltötték ki az árajánlatkérő formot.

 

Ezért az ő részükre egy külön remarketing kampányt indítottunk, amiben a magyar fejlesztésű Salesautopilot segítségével egy online ár kalkulátort építettünk. Így elegendő infót gyűjtöttünk, hogy a PPC kampányok mellett e-mail marketing segítségével egy több lépcsős funnelbe tereljük az érdeklődőket.

ÍGY TETTÜK FEL A PONTOT AZ I-RE

A weboldal átszövegezése volt a következő lépés, aminek köszönhetően növekedett a weboldalon konverziót végrehajtok száma is, illetve a változtatásnak köszönhetően az oldalt látogatók is több időt töltöttek el az oldalon és kisebb arányban történt azonnali oldalelhagyás is.

 

Remarketing kampányokat indítottunk a közösségi médiában.

 

Az átszövegezés mellett belekezdtünk az oldal tartalomfejlesztésébe és egy profi tartalommarketing-ügynökség segítségével heti rendszerességgel blogbejegyzéseket hoztunk létre.

 

Ennek a folyamatnak köszönhetően, megdupláztuk az árajánlatkérők számát és az organikus forgalmunk is 365%-kal megnőtt.

belatti blog

EREDMÉNY

Ahelyett, hogy leírnám, hány százszoros ROI-t és mennyivel jobb CTR-t ért el a kampány, a Belatti kft. vezetőségének véleménye alapján bíráld el te, saját magad:

dgsdfgsdfgsdfgsdfFerencz Balázs