Interiersklo - PPC kampányok

interiersklo

Interiersklo Kft.

Az INTERIERSKLO Kft. már 2011-től üzemel Dunaszerdahelyen.

Profiljuk az üvegből készült ajtók, falak és fürdőszobai elemek forgalmazása és szerelése.

Weboldal: interiersklo.eu
Együttműködés kezdete: 2019
Együttműködés célja: árajánlatkérések számának növelése

KEZDJÜK AZ ELEJÉN

2019 júliusában kaptam a hívást Molnár Józseftől, az Interiersklo Kft. vezetőjétől, hogy a meglévő Google Ads kampányaikkal gond van, és azonnali segítségre lenne szükségük.

 

Emlékszem a telefonhívás csütörtöki napon, délután 3 óra környékén volt, és másnap reggel 9-re beszéltünk meg egy személyes találkozót.

 

A találkozó során elmondták, hogy akkortájt fejeződött be a weboldaluk redizájnja és a webfejlesztő új URL-ket használt, ezért a meglévő hirdetések nem működtek.

 

A probléma könnyen orvosolható volt, csupán a meglévő hirdetések végső url-jeit kellett módosítani.

 

Miután a hirdetések ismét működtek, felkértek, hogy kezeljem a meglévő Google Ads fiókjukat.

interiersklo - ads

MEGLÉVŐ GOOGLE ADS FIÓKOK OPTIMALIZÁLÁSA

Ha egy új ügyféllel kezdek el együtt dolgozni, a forgatókönyv két féle képpen nézhet ki:

1, a meglévő kampányokat inkább teljesen újraépítem

2, a meglévő Google Ads kampányok használhatók és inkább azok tökéletesítést tartom hasznosabbnak

Az INTERIERSKLO kft. egy harmadik kategóriát alkotott. Az első alkalommal amikor megmutatták az éppen aktuális Google Ads hirdetéseiket nagyon meglepődtem. A hirdetések több nagy ügynökség közös gyümölcseként volt felépítve. Hozzáteszem nagyon precízen és remekül szegmentálva.

interiesklo - ADS smart bidding

SMART BIDDING TECHNOLÓGIÁK

A probléma viszont a Google által javasolt smart bidding technológiákban rejlett. Kevés adatnál olyan bidding stratégiákat állítottak be, melyek az adatok hiányai miatt nem tudtak megfelelően futni.

 

A Google jóval többet tud a felhasználóiról, mint mi PPC specialisták. Ezt nem én állítom, hanem az egyik Google által szervezett workshopon hangzott el, ami kifejezetten a Smart bidding technológiákban rejlő lehetőségekről szólt.

 

Ahhoz viszont, hogy a Google smart ajánlattétele jól működjön, megfelelő számú konverzióra (ebben az esetben ajánlatkérésre) van szükség. Ez viszont hiányzott.

 

Így a Google nem tudott “smart” döntéseket hozni és az eredmény is elmaradt. Ezért első körben az ajánlattételi stratégiákat módosítottam, hogy a vásárlói tölcsérbe a lehető legtöbb ügyfelet öntsük be.

interiesklo - ADS smart bidding

A módosítások után, az eredmények javultak, de a kitűzött célokat még nem tudtuk elérni.

Ha már egy kampányban azt látom, hogy a konverziók számát csak az ügyfelek számának módosításával tudom növelni, és a konverziós arány nem változik, akkor tovább kell lépni.

Mindamelett, hogy az árajánlatoldal módosítását javasoltam, landing oldalak elkészítését is. A gond ismét az egyedi fejlesztésű weboldal körülményes működésével volt.

Ezért a landing oldalakat a WordPress tartalomkezelő segítségével hoztam létre.

Interiersklo - landing

LANDING OLDALAK

A landing oldalak célja az volt, hogy a megfelelő érdeklődőket a megfelelő pillanatban egy olyan oldalra juttassuk, ahol nagyobb eséllyel konvertálnak.

 

Gyakorlatilag az ilyen landing oldalak létrehozása nem tart tovább 1-2 napnál és egy 40€-s témával megoldható. Így volt ez ebben az esetben is.

 

Az első verziót 2 nap alatt összeraktam és a hirdetéseket célzottan átirányítottam erre a felületre. Ennek köszönhetően a konverziós arány is a javult.

 

Ezután továbblépve a magyar fejlesztésű Salesautopilot segítségével létrehoztunk egy online árkalkulátort és beépítettük a WordPress-es landing oldalakba.

 

Az online árkalkulátor az árajánlatot e-mailben küldi ki, így lehetőségünk van e-mail marketingre is.

 

Ezen módosításokkal 1 hónap után elértük a kitűzött célokat.

GOOGLE OPTIMIZE ÉS AZ EREDMÉNYEK

Könnyen hátradőlhetnénk és mondhatnánk, hogy kész vagyunk, de e helyett optimalizálunk 🙂

 

Jelenleg az ingyenes Google Optimize segítségével 4 fajta landing oldalt tesztelünk egyszerre, hogy a legjobb eredményeket érjük el.

 

Az eredetileg kitűzött célt hónapról hónapra 50%-kal túlszárnyaljuk és 1 árajánlatkérésre jutó költségünk is felére csökkent a tavalyihoz képest.